ALICO празнува 10 години успешно присъствие в България

04 Декември 2009 г.,zastrahovatel.com

ALICO (American Life Insurance Company) празнува десетата си годишнина на българския застрахователен пазар.

 

За да отбележат юбилея  на компанията, в София пристигнаха водещи мениджъри на групата за Централна и Източна Европа:

 

- г-н Андреас E. Василиу – Регионален президент и Главен изпълнителен директор, ALICO Централна и Източна Европа

- г-н Спирос Мосхоянис - Генерален директор за България и Сърбия

-г-н Елефтериос Василиу -  зам.-изпълнителен директор ALICO Сърбия.

 

Заедно с г-н Калоян Антов - зам.-изпълнителен директор ALICO България и г-н Евгени Бенбасат -  зам.-изпълнителен директор UBB - ALICO, топ-мениджърите коментираха растежа на българските компании  в групата.

 

У нас ALICO е основана през 1999 г., когато идеята за животозастраховане е почти непозната. Пренасяйки ценния си международен опит в България, ALICO развива застрахователни програми, считани за иновативни още от самото начало.

За десетгодишното си опериране в страната ALICO не е просто важен играч. Година след година компанията демонстрира солидни финансови позиции в съчетание с най-високо качество на услугите, поради което днес ALICO обслужва повече от 300 000 клиента в България.

 

Предизвикателствата на 2009 г. дадоха възможност на ALICO България да докаже, че е една от най-конкурентоспособните  компании на българския застрахователен пазар. ALICO започна годината на шесто място на пазара и след третото тримесечие вече е третата най-голяма компания с пазарен дял от 10,2%, което е с 36% повече в сравнение с януари 2009 г.

Очакваната нетна печалба на ALICO България за първите 9 месеца на тази година е 5,09 милиона лева, с около 300 000 лева повече, отколкото за цялата 2008 година.

Активите на компанията достигнаха 68 млн. лева. Това е  приблизително 20 % повече, отколкото през 2008 г., покривайки техническите резерви, изисквания от КФН повече от 1,5 пъти.

 

Преди четири година ALICO създаде още една компания, заедно с ОББ -  "ОББ-АЛИКО Животозастрахователно дружество" АД. За деветмчесечието дружеството има пазарен дял от 6,7%, което го нарежда на 7-мо място в сектора.

 

"И двете компании се представят много добре на пазара - пазарният ни дял тази година е общо 16%. Това означава, че на всеки 100 застраховани в България, 16 са застраховани при нас. Намеренията ни са да работим още по-добре в бъдеще, за да оправдаем това високо доверие", обяви регионалният президент и главен изпълнителен директор за ЦИЕ Андреас Василиу.

 

Както у нас, така и по целия свят ALICO отговаря на нуждите на всички категории клиенти както при индивидуалното, така и при груповото застраховане, предлагайки застраховки живот, злополука, здравни застраховки и пенсионно планиране. Застрахователните агенти на ALICO са професионалисти, които използват познанията си в полза на застрахованите лица.

Компанията има офиси в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Добрич, Благоевград. Качеството на услугите и уникалното ноу-хау на компанията поставят ALICO сред лидерите на българския застрахователен пазар.

 

В наши дни нуждата от застрахователна защита е по-силна от всякога. Ето защо за застрахованите лица е от решаваща важност, и създава чувство за сигурност фактът, че ALICO е една от най-големите и благонадеждни международни животозастрахователни компании, със силно присъствие на българския пазар. Философията на ALICO е да окаже помощ на хората в момент, когато няма кой да им помогне, обясни Андреас Василиу. "Основната ни цел е продуктите ни да бъдат прозрачни и наистина да са в услуга на нашите клиенти. За нас първи приоритет са младите семейства, защото ако в едно такова семейство човекът, който изкарва хляба, претърпи злополука, няма кой да се погрижи за тези хора", сподели главният изпълнителен директор на компанията за ЦИЕ.

 

Водеща международна животозастрахователна компания

 

ALICO e водеща международна животозастрахователна компания, която има уникално наследство и опит в обслужването на клиенти по целия свят в продължение на над 85 години. ALICO предоставя на частни и корпоративни клиенти продукти и услуги за животозастраховане, здравни застраховки, пенсионно планиране, услуги за управление на активи. Чрез мащабната си мрежа от над 40 000 агенти, брокери, финансови институции и 11 000 служители в 54 страни, ALICO обслужва над 19 млн. клиенти по целия свят.

 

ALICO има клонове, филиали, дъщерни фирми в страни с развиващи се и развити пазари в Европа, Азия, Средния Изток, Африка и Латинска Америка. Седалището на Компанията е в Уилмингтън, Делауеър, САЩ и има регионални офиси в Токио, Париж, Атина, Дубай и Сатяго, Чили.

 

Това, което отличава ALICO по целия свят, са нейните:

·          Солидна капиталова база

·          Висока ликвидност

·          Рейтинги, които са сред най-високите на застрахователния пазар

·          Високо качество на обслужване.

 

Мисията на компанията е ясна: ALICO е водеща в сферите, в които останалите компании просто следват установените практики, отличава се с гъвкавост в начина си на работа и най-вече с лишената от компромиси отговорност към своите клиенти.

 

Бъдещи планове

 

От стартирането на работата си ALICO е изградила силно положителен корпоративен имидж, който е постоянно възнаграждаван с доверието на застрахованите лица, както и с признанието за водещата й роля по целия свят.

 

Като част от последователната си стратегия ALICO наскоро установи своята корпоративна идентичност, както и обща комуникационна платформа във всички 54 страни, в които оперира, сред които е и България.

 

Новата корпоративна идентичност изразява своята философия по прост и недвусмислен начин:

 

·          Съвременна застрахователна концепция

·          Безкомпромисна отговорност към целите и принципите

·          Ноу-хау и задълбочени познания за местния пазар

·          Готовност да отговори на актуалните нужди и предизвикателства

 

Тотално реформираната комуникационна платформа  – марка, графики, цветове, позволява идентичността на ALICO да бъде разпознавана “от пръв поглед” по целия свят, сигнализирайки за динамизма и силата на компанията.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки