Най-скъпата застраховка

17 Юли 2009 г.,zastrahovatel.com

Според мнозина, работата на застрахователния агент на една звезда е да подхранва параноята й. Но и самите застрахователи има какво да разкажат за мотивите на клиентите си и застрахователните суми. Откакто Марлене Дитрих застрахова гласа си за 1 млн. долара, застраховките на части от телата на звездите вървят неотклонно нагоре, пише Бизнес-стил.

Хриповете на сцената на Мик Джагър са почти безценни- цената им е 2.5 млн. долара. Сумата е скромна в сравнение с 9.4-те млн. долара за китарата на Кийт Ричардс и 6-те млн. ако Род Стюард се разболее от хрема.

Шерън Стоун също реши да не се стиска и застрахова цялото си тяло, макар и за скромните 5 млн. долара. Клаудия Шифър разполага със застрахователна полица за лицето си за същите пари. Майкъл Джексън, чието лице естествено никой не би застраховал, обаче разполага с 5-милионна застраховка за прословутата си лунна походка.

И след като стигнахме до "полиците за крака" няма как да не споменем футболистите. При тях полиците изглеждат напълно оправдани. Като преценим рисковете на игрището, застраховката от 30 млн. на Зинедин Зидан изглежда някак разумна. Но тази на Майкъл Оуен е тройно по-голяма: 85 млн. срещу лактите на съперниците и опасните им бутонки. И ако това не стига- 195-те млн. долара за Бекъм.

Никой от тях обаче не успява да се доближи до рекордьора.

Защото застрахователните агенти сигурно палят свещи за дълголетието на режисьора Стивън Спилбърг.

Неговата застраховка живот е за рекордните 1 млрд. долара, което го превръща в най-скъпия клиент на застрахователния сектор и ще бъде изплатена в случай на неговата смърт на Dreamworks.

И това няма нищо общо със суетата, параноята или маркетинга. Достатъчно е да се припомни с колко паднаха акциите на Apple при новината за влошаването на болестта на Стив Джобс. При такава развръзка за Dreamworks този 1 млрд. долара би изглеждал само бледа компенсация за загубите. Така че най-голямата застрахователна полица в света в никакъв случай не е поредната проява на звездоманията, а просто чиста бизнес-необходимост



Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002