Allianz e номер едно застрахователен бранд в света

09.11.2022

Стойността на бранда Allianz достига 18,7 млрд. USD след рекорден ръст от 23% на годишна база 

За четвърта поредна година Allianz e застрахователен бранд №1 в световната класация Interbrand: Best Global Brands 2022

Allianz принадлежи към топ 15 на най-бързо развиващите се брандове 

За четвърта поредна година Allianz е застрахователeн бранд №1 в света в престижната класация на Interbrand 100 Best Global Brands 2022. Тази година брандът Allianz достига изключителната стойност от 18,7 млрд. USD, като регистрира 3,5 млрд. USD ръст спрямо 2021 г. 

С двуцифрен ръст от 23% Allianz принадлежи към 15-те най-бързо развиващи се световни бранда през последната година.

„Нарасналата стойност на бранда Allianz е отражение на усилията ни да предлагаме на клиентите нови интуитивни продукти и услуги и непрекъснато да подобряваме процесите. Когато 155 000 служители и 120 000 агенти от цял свят имаме общ стремеж да подсигуряваме бъдещето на нашите клиенти, ние растем. Тази класация е отражение на силните финансови показатели на Allianz и перспективите за бъдещото й представяне в световен мащаб“ – коментира Мария Каравасилева, ръководител Маркет мениджмънт в Алианц България.   


В годишната класация на Interbrands, трите ключови индикатора, които определят стойността на брандовете са: финансовото представяне, значимостта и силата на бранда в процеса на вземане на решение за покупка. И в трите показателя Allianz отчита ръст през последната година. 


Interbrand е пионер в концепцията за оценка на брандовете от 1988 г. Това е първата компания, чиято методология е сертифицирана по ISO 10668 и изиграва ключова роля в разработването на стандарта. От 2000 г. класирането и докладът за най-добрите световни брандове се публикуват ежегодно и е една от най-утвърдените класации.


Алианц заема 34 позиция в Топ 100 Global Best Brands. Цялото проучване може да се разгледа на https://interbrand.com/best-global-brands/.


Повече за Allianz


Allianz Group е водеща световна компания в застраховането и управлението на активи с повече от 126 млн. частни и корпоративни клиенти в повече от 70 страни. Allianz предлага на своите клиенти пълна гама от застрахователни и финансови услуги. Компанията е един от най-големите инвеститори в света, управляващ 716  млрд. евро от името на своите клиенти. В допълнение PIMCO и Allianz Global Investors управляват 1,8 трилиона евро активи на трети страни. Благодарение на систематичното интегриране на екологични и социални критерии в нашите бизнес процеси и инвестиционни решения, Allianz е сред лидерите в индекса за устойчивост на Dow Jones. През 2021 г. над 155 000 служители на Allianz постигнаха общи приходи в размер на 148,5 млрд. евро и оперативна печалба от 13,4 милиарда евро. за групата.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки