Алианц България и Български младежки червен кръст подкрепиха уязвими деца и младежи в кариерното им развитие

10.10.2022
Алианц България и Български младежки червен кръст подкрепиха уязвими деца и младежи в кариерното им развитие


Първият детски образователно-творчески спортен лагер "Move Now" в гр. Момчилград приключи успешно. В рамките на мероприятието 10 деца в риск от социално уязвими групи имаха специално организирана програма, която насочи вниманието им към тяхното образование и професионално ориентиране.

Инициативата "Заедно за по-добро бъдеще" се организира благодарение на Български Младежки Червен Кръст Кърджали и Алианц България. В нея взеха участие ултрамаратонецът Краси Георгиев и лекоатлетката Никол Андонова, които предадоха на участниците своя спортен дух и мотивация за здравословен начин на живот.

По време на едноседмичния лагер представители на Алианц България вдъхновяваха децата с лекции, игри и личен пример. По увлекателен и забавен начин те представиха на младежите  света на финансите и застраховането, дадоха им възможност да се включат в ролеви игри  за професионално ориентиране, както и да разберат малко повече за различните професии и възможности за здравословен начин на живот. Вниманието на децата бе насочено към образованието, усилията, всеотдайността и търпението, които помагат да си успешен, независимо от пътя, по който поемаш. Професионалистите от Алианц споделиха личния си опит, помагайки на децата да усъвършенстват своите комуникационни умения и да надградят своята финансова грамотност. Децата се запознаха и със света на геологията, като се докоснаха до парче от скала на 144 милиона години.  

Идеята на благотворителната инициатива "Заедно за по-добро бъдеще“  е да се постигне устойчивост и развитие чрез организиране на редица образователно-творчески детски лагери през следващите три години, като за този период през програмата ще преминат повече от 80 деца и младежи.

 
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li