10 години ЗАД “Армеец” - Зряла компания със своя осъзната мисия

13 Май 2006 г.,zastrahovatel.com
“Храброст, твърдост, почтеност” е посланието на дружеството към настоящето и бъдещето.

Добре дошли на десетгодишния юбилей на нашата застрахователна компания! Пътят, който извървяхме, бе труден, но изключително поучителен. Пет години като държавно акционерно дружество и вече пет години като частно акционерно дружество. Пет години в ХХ и пет години в ХХІ век. Пет години на оцеляване и пет години на бурно и ефективно развитие. Ние сме вече зряла компания с лидерски позиции в няколко застрахователни сектора. И със своя осъзната мисия, която е важна предпоставка за растеж и ефективност и в бъдеще.

С тези думи г-н Румен Георгиев – председател на УС и изпълнителен директор на ЗАД “Армеец”, се обърна към многобройните гости на изискания коктейл, състоял се на 3 май 2006 г. в зала “Мусала” на столичния хотел “Хилтън” по повод годишнината на дружество.

Сред официалните гости на празничното събитие бяха генерал-лейтенант Атанас Запрянов - понастоящем заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите, а от 1 юни - военен представител на БА в делегацията на Република България в НАТО; инж. Велизар Стоилов – заместник-кмет на София; председателят на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата доц. д-р Желю Добрев; председателят на Форум “България Русия” Светлана Шаренкова; председателят на Софийската търговско-промишлена палата Георги Чернев; представители на Гаранционния фонд, на Асоциацията на българските застрахователи, на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, на водещите медии, застрахователи и застрахователни брокери, банкери, партньори.

За доброто настроение на гостите се грижеха виртуозните изпълнителки от дамския квартет “Стрингс”.

Уважаеми гости, продължи по-нататък в словото си г-н Георгиев, в “Армеец” се работи с отговорност за качеството на продуктите и услугите, които извършваме; в “Армеец” се работи с достойнство и честолюбие: поставяме високи стандарти за всичко, което правим, и достигаме набелязаното; в “Армеец” се работи открито и конструктивно - както на равнището на компанията като цяло, така и на равнището на всеки отделен сътрудник; в “Армеец” се отчитат нуждите на потребителите: правим всичко възможно за индивидуализиране на продуктите и бързо компенсиране на щетите на клиентите; в “Армеец” се стремим към такива промени и обучение, които не само ни правят по-ефективни днес, но и създават условия за успехи в бъдеще. Постоянният диалог между акционери, мениджъри и сътрудници потвърждава, че обучението на персонала, информатизирането и компютъризирането на дейността повишават интелектуалния потенциал и сигурността на компанията.

Благодаря на всички за подкрепата, която оказахте и оказвате за нашето движение напред, без значение дали сте или не сте били наши колеги, акционери, партньори или клиенти през първите пет или през последните пет години, завърши приветствието си г-н Георгиев.

Поздравление към присъстващите поднесе и г-жа Цветанка Крумова – изпълнителен директор на компанията. Годишнината е повод да погледнем назад. Десет години са достатъчни като период, за да може една компания да извоюва своето място, но недостатъчни, за да разкрие целия си потенциал. Аз познавам компанията още от началото на създаването й. То наистина беше трудно, положени бяха много усилия, беше оказана и голяма подкрепа. През последните години “Армеец” завоюва достойно име на професионална и стабилна компания, водеща в автомобилното застраховане и постигаща високи ръстове в премийния приход изтъкна г-жа Крумова. Тя се обърна със сбити и прями думи към клиентите, партньорите и приятелите, към колегите от застрахователния бранш, към посредниците и служителите на компанията, пожелавайки накрая здраве и успехи на всички присъстващи. (Словото на г-жа Крумова ще поместим в следващия брой на вестника.)

След приватизирането му през 2002 г. ЗАД “Армеец” с бързи темпове се наложи на пазара като едно от най-бързо развиващите се в сектора. Докато през 2002 г. премийният приход беше 6.360 хил. лв., за изминалата 2005 г. са реализирани 44 700 хил. лв. приходи от застрахователни премии. Зрелост и лидерски позиции в няколко застрахователни сектора и една осъзната мисия са важна предпоставка за растеж и ефективност и в бъдеще, и днес.

През 2006 г. компанията стана носител на престижния приз „Финансов продукт на годината” за застраховката „Защитен дом”, получен на международното финансово изложение „Банки Инвестиции Пари” в Пловдив през февруари т. г.

Основа на успеха на компанията са органичността на растежа и високата сигурност на развитие, стабилната й презастрахователна програма с водещи международни партньори и широката и активно действаща агентска мрежа.

Дружеството задълбочава своя професионализъм в областта на военното застраховане, разработвайки продукти и услуги, предназначени за Българската армия, които са плод на дългогодишни съвместни усилия и с нейни специалисти. Израз на признание за високото ниво на постигнатото от компанията в тази област е награждаването на ЗАД “Армеец” с Плакет на Генералния щаб на Българската армия - голям, като в заповедта на началника на ГЩ на БА е посочено, че наградата е „за постигнати значителни успехи в развитието на застрахователната и презастрахователната дейност, за оказвано съдействие и помощ на поделения от Българската армия”.

Успехът на компанията днес, утвърждаването й на застрахователния пазар с професионализъм и авторитет, бе изтъкнато в поздравителните адреси от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, от кмета на София Бойко Борисов, от началника на ГЩ на БА генерал Никола Колев, от началниците на главните щабове на ВВС и Сухопътните войски, от председателя на КФН Апостол Апостолов, от председателя на УС на АБЗ Даниела Конова, от председателя на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата доц. д-р Желю Добрев, от председателя на Форум „България-Русия” Светлана Шаренкова, от председателя на Софийската търговско-промишлена палата Георги Чернев и много други колеги, партньори и приятели на компанията.

В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, компанията поздрави своите партньори, клиенти и приятели с брилянтно произведение на световноизвестния български художник Георги Чапкънов-Чап - създадения специално за юбилея на компанията релеф „Свети Георги”, отлят и отсечен в малък авторски тираж, със знака и собственоръчния подпис на автора и с емблемата на компанията.

Славимир ГенчевИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки