ДЗИ въвежда изцяло дигитализирана обработка на щети по имуществени

25 Март 2020 г.,zastrahovatel.com
Компанията ще изплаща щети до 48 часа след потвърждение от клиент

 

ДЗИ въвежда изцяло дигитализиран процес за обработката на щети по имуществени застраховки „Комфорт за дома“ и „Комфорт за бизнеса“, позволяващ значително оптимизиране на времето за получаване на обезщетение, както и премахване на неудобствата с подаване на документи на хартия и посещение на офис. С лансирането на уникалната услуга ДЗИ затвърждава лидерската си позиция на пазара, с 31% от имуществените застраховки. Сред основните предимства е ясното обявяване на условията на застраховките и коректното изплащане на предявяваните щети.

 

„Бърза писта“ е изцяло дигитализиран процес по обработка на имуществени щети, който се управлява през онлайн система без нужда от сваляне на приложения и при който не е необходимо посещаване на офис и извършване на оглед на място. Дигиталната процедура позволява на клиентите да получат плащане до 48 часа след потвърждение на декларираното събитие и установените увреждания. 

 

За да се възползва от иновативния процес за изплащане на щети, клиентът трябва да подаде уведомление за щета онлайн на https://e.dzi.bg/shteti или през контактния център на ДЗИ на телефон 0700 16 166. След като с него се свърже служител на компанията и потвърди, че щетата попада в критериите за услугата „Бърза писта“ клиентът ще получи линк, чрез SMS или е-mail, на който да качи снимки и банкова сметка, по която да бъде извършено плащането.

 

Обхватът на услугата включва рискове като злоумишлени действия на трети лица, вандализъм и счупване на стъкла, природни бедствия и повреди от буря, градушка, проливен дъжд, наводнение, изтичане на вода и други. От процеса „Бърза писта“ могат да се възползват, както физически, така и юридически лица, за щети до 1000 лв. Клиентите следва да са с добра история на щетимост – да не за заявявали претенция и да не са получавали обезщетение за щети от същия риск в предходната година по предходна застрахователна полица при застрахователя.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002