Хърватия: CROATIA Osiguranje поглъща здравното си поделение

12 Декември 2017 г.,zastrahovatel.com


 

Хърватската агенция за финансов надзор HANFA обяви, че е одобрила поглъщането от CROATIA Оsiguranje на нейното здравноосигурително дружество CROATIA zdravstveno osiguranje. Решението за двете загребски компании бе обявено на 7 април тази година.

Основана през 1884 г., CROATIA Osiguraje е най-големият и най-стар застраховател в Хърватия, в който правителството е мажоритарен акционер до 2014 г. В момента компанията е собственост на консорциума ADRIS Grupa, базиран в гр. Ровин, с фирми в областта на туризма, недвижимите имоти, тютюневата и хранителната промишленост. На международно ниво CROATIA Osiguranje оперира в Словения, Сърбия и Македония.

Към края на март 2017 г., по данни на Хърватското застрахователно бюро, CROATIA Osiguranje е най-големият застраховател в страната с пазарен дял от 31,5% и бруто премии в размер на около 110 млн.евро. За сравнение, записаните премии в застраховането в страната възлизат на 348 млн. евро. В същото време CROATIA zdravstveno osiguranje се намира на 10-о място с бруто премии в размер на около 12 млн. евро, които отреждат на дружеството пазарен дял от 3,5%.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки