Прогноза: Поне 50 компании ще напуснат застрахователния пазар на Русия

28 Юли 2017 г.,zastrahovatel.com

На руския застрахователен пазар през 2017 г. ще останат не повече от 200 компании. Това сочат прогнозите на анализаторския център НАФИ. Към 14 април тази година в регистъра на финансовия регулатор - Централната банка, има 247 компании.


Съкращението на броя застрахователи НАФИ свързва със затягането на мерките на надзора.


Вниманието на Централната банка към застрахователите през 2017 г. освен качеството на активите е съсредоточено върху достатъчност на застрахователните резерви, бизнес планове активи и др. Регулаторът преминава към риск-базиран надзор и стартира реализирането на нов надзорен модел - поведенчески, който предполага разделяне риска на групи в зависимост от жалбите на клиентите, посочват експертите на НАФИ.


От септември 2013 г., след като службата по финансов надзор стана част от мегарегулатора в лицето на Централната банка на Русия, броят на застрахователните компании в страната намаля със 196 организации - от 443 до 247. Основната причина за отпадането на застрахователи бе невъзможност да се покрият изискванията за финансова устойчивост и платежоспособност.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки