NN Group и Delta Lloyd постигнаха споразумение за формиране на водеща компания за застраховане и управление на активи в Холандия

30 Декември 2016 г.,zastrahovatel.com

Дни преди Коледа двете компании обявиха, че са постигнали съгласие NN Group да отправи предложение за изкупуване на всички акции на Delta Lloyd на цена от 5,40 евро за обикновена акция.


 До обявеното споразумение се стигна след поредица от срещи и разговори между бордовете и мениджърските екипи на двете компании и специални надлежни проверки. Лард Фризе, Изпълнителен директор на NN Group заяви: „Тази сделка е значителна стъпка в желанието ни за бъдещо изграждане на устойчив и печеливш бизнес и стабилни лидерски позиции в Холандия и Белгия. Високо ценя предприемаческия дух, фокуса върху клиентите и търговската ловкост на Delta Lloyd. Клиентите на двете компании ще се възползват от подобреното ни предложение към тях, което ще бъде резултат от взаимно допъл- ващи се продукти и начини за тяхното разпространение. Това обединение в сектора на застраховането ще донесе допълнителна стабилност на нашите пазари и ще генерира по-висока капиталова възвръщаемост на нашите ак- ционери. Ние вярваме, че тази сделка представлява голям интерес за заинтересованите страни на двете компа- нии и съм признателен, че сделката намери подкрепа и бе препоръчана от борда на Delta Lloyd.“


Финансиране


Направеното от NN Group предложение за изкупуване на акции оценява Delta Lloyd на сумата от 2,5 милиарда евро, от които NN Group ще заплати 1,4 милиарда с парични средства от собствените си налични ресурси. За оста- налото NN Group разполага, при обичайните за това условия, с одобрено дългово финансиране, предоставено от видещи глобални финансови институции.


Стратегия, организация, интеграция


 NN Group и Delta Lloyd възнамеряват да интегрират операциите си в Холандия и Белгия, използвайки пълния по- тенциал на общия си обхват, мащаб и ресурс с цел да осигурят убедителна платформа и подобрени възможности за достигане и обслужване на клиентите. Интеграцията ще бъде ръководена от управителния съвет на NN Group, който ще определи параметрите на опе- ративните работни групи. Процесът на интеграция ще бъде изпълнен по справедлив и балансиран начин, уважа- вайки силните страни на хората, работещи в двете компании. С цел да бъде защитен този процес, ще бъде създа- дена комисия, която ще ръководи, наблюдава и консултира дейността по интеграцията. Брандът на обединения бизнес ще бъде този на NN Group. Ще продължат да бъдат поддържани и марките OHRA и BeFrank. Главният офис на обединената компания ще бъде локализиран в Хага, където се намира централният офис на NN Group. Местоположението на Delta Lloyd в Амстердам ще поддържа застрахователна дейност за пе- риод не по-малък от три години след споразумението. Обединената компания ще се стреми към лидерство в областта на устойчивото развитие, вдъхновено и от досегашното лидерство на Delta Lloyd в тази област.


Профил на NN Group


NN Group е международна компания за застраховане и управление на активи с водещи позиции в Холандия и силно европейско присъствие в повече от 18 страни и Япония. С над 11 500 служители групата предоставя пенси- онно осигуряване, застраховане, управление на активи и банкиране на повече от 15 милиона клиенти. NN Group включва Nationale-Nederlanden, NN и NN Investment Partners. NN Group е част от основния борсов индекс AEX 25 на Euronext, Amsterdam. 28.12.2016 28.12.2016 2 Съобщение до медиите Профил на Delta Lloyd Delta Lloyd предлага продукти и услуги в областта на застраховането, пенсионните услуги, инвестициите и банки- рането, обслужвайки 4,2 милиона корпоративни и индивидуални клиенти в Холандия и Белгия. Четирите марки на компанията са Delta Lloyd, ABN AMRO Insurance, BeFrank and OHRA. Delta Lloyd е листвана на Euronext Амстер- дам и Брюксел и включена в DJSI World и DJSI Европа.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003