ПОК „Доверие" подкрепи провеждането на „Финансов форум: образование, кадри, растеж“

02 Декември 2016 г.,zastrahovatel.com

Проблемът с образованието и все по-голямата липса на кадри бе във фокуса на организирания от Асоциация Банка на годината „Финансов форум: образование, кадри, растеж". Събитието се проведе на 29-и ноември, в зала Роял на хотел София Балкан, с подкрепата на ПОК „Доверие".

По време на събитието беше демонстриран положителният опит в изграждането на нестандартни, но интересни и ефективни взаимоотношения между финансовия бизнес и висшите учебни заведения. Във фокуса на дискусията беше бъдещето на работещите във финансовата сфера, промяната в профила на нужните кадри, във връзка с дигитализацията и иновативните промени във финансовия бизнес в световен мащаб. Участниците коментираха, че се задълбочава проблемът с намирането на качествено образовани хора за нуждите на бизнеса, а държавата няма стратегия с дългосрочен хоризонт.


Във форума участваха представители на българския бизнес - в това число банков мениджмънт, застрахователни и инвестиционни компании, осигурителни фондове, академична общност, работодателски и браншови организации.


Форумът приключи с връчването на наградите в традиционния конкурс "Годишни банкови награди" на Асоциация "Банка на годината". Голямата награда за Банка на годината беше присъдена на УниКредит Булбанк. Останалите отличия получиха: СиБанк - таен клиент; Пощенска банка - специален диплом „Банкова сделка на годината"; БНП-Париба - чуждестранен банков клон; УниКредит Булбанк - пазарен дял; Банка ДСК - ефективност и БАКБ - динамика на развитие.
1.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки