Aviva: Лондонското Сити спешно има нужда от ясен календар за Brexit

14 Септември 2016 г.,zastrahovatel.com

Лондон ще запази статута си на световен финансов център независимо от това кога Великобритания ще напусне ЕС, смята Марк Уилсън

Правителството на Великобритания трябва да осигури на финансовата индустрия по-голяма сигурност относно сроковете, в които ще задейства формалния двугодишен процес за напускане на Европейския съюз (ЕС), коментира главният изпълнителен директор на Aviva Plc Марк Уилсън пред Bloomberg.

„Онова, което инвестиционният пазар и ние искаме, е сигурност за времевата рамка", заяви главният изпълнителен директор на втория по големина британски застраховател в телевизионно интервю с Франсин Лакуа за Bloomberg. „Има извънредно количество работа, което трябва да се свърши, и бизнесът трябва също да има думата“, подчерта той. 

Междувременно британският министър на финансите Филип Хамънд предупреди европейските правителства, че в крайна сметка ще пострадат и собствените им икономики, ако те използват Brexit, за да свият финансовата мощ на Лондон. Коментарът на Хамънд беше направен след негова среща с британски банкери, които се тревожат,  че лидерите на ЕС ще се стремят да накажат финансовата индустрия по време на преговорите.

„Нужно е да си поемем дъх, нужно е да разберем какво е планирано“, каза Уилсън. „Ние трябва да подберем отговорите и решенията, но те ще са различни за различните индустрии“, допълни той.

Застрахователят все още планира да инвестира във Великобритания и очаква, че въздействието на Brexit върху операциите му ще бъде скромно. За Aviva работят повече от 33 хил. души в световен мащаб.

Лондон ще запази статута си на световен финансов център независимо от това кога Великобритания ще напусне Европейския съюз, каза още Уилсън.

"Той все още е финансов център", каза той. „Опитите да се промени това са  доста трудна задача и аз не мисля, че това ще се случи", допълни експертът.

Aviva не пострада значително от вота за напускане на Великобритания на ЕС. Компанията отчете ръст на печалбата и вдигна дивидента, когато обяви финансовите си резултати за полугодието през август. Акциите са до голяма степен непроменени от референдума за Brexit на 23-ти юни.

„Реалността е, че Лондон е дом за застрахователния бизнес, така че няма много разлика", каза Уилсън. „В ЕС няма единен застрахователен пазар. За мен не е по-лесно да правя бизнес във Франция, отколкото в Сингапур или Китай", заключи той.


Източник: Investor.bg
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки