EMEA Финанс: РБИ е “Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД”

05 Май 2016 г.,zastrahovatel.com


 • Престижното британско финансово списание отличи Райфайзен с 14 награди

 • РЦБ е “Най-добра банка” в Австрия, а РБИ “Най-добра инвестиционна банка”

 • Дъщерните банки в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Чехия, Косово, Румъния, Русия, Сърбия и Словакия бяха отличени в съответните страни

   

  EMEA Финанс (EMEA Finance) – престижното британско издание, специализирано в отразяването на финансовата индустрия в Европа, Близкия Изток и Африка, отличи Райфайзен с 14 награди. Церемонията по връчването на европейските банкови награди се състоя във Виена.

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) спечели регионалното отличие за Централна и Източна Европа, и страните от ОНД заради широкото си портфолио към индивидуални и корпоративни клиенти в региона. Освен това, РБИ бе определена за „Най-добра инвестиционна банка“ в Австрия, а Райфайзен Централбанк АГ (РЦБ), която е централната институция на австрийската банкова група Райфайзен, за „Най-добра банка“ в страната.

  “Тези награди са признание за силата и устойчивостта, с която подкрепяме нашите 14.9 милиона клиенти с най-съвременни продукти и услуги. Те също така са и признание за непроменения ни фокус върху региона и доброто ни представяне“, коментира Карл Севелда, главен изпълнителен директор на РБИ.

  Освен груповите награди за РЦБ и РБИ, дъщерните банки в Беларус, Босна и Херцеговина, Чехия, Косово, Сърбия и Словакия получиха приза за „Най-добра банка“ в съответната страна, а банките в Албания, Румъния и Русия бяха отличени като „Най-добра чуждестранна банка“. В допълнение на това, РБИ получи наградата за „Най-добра инвестиционна банка“ в Румъния, а Татра Асет Мениджмънт за „Най-добро управляващо дружество“ в Словакия.

  * * * * *

   

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 15 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

   

  Общо близо 51 500 служители обслужват 14.9 милиона клиенти чрез близо 2700 офиса, като най-голямата част от тях са в Централна и Източна Европа.

   

  РБИ е собственост на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), която индиректно притежава около 60.7% от капитала на банката. Останалата част се търгува свободно на Виенската фондова борса. РЦБ е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната, която оперира като главен офис за цялата Група РЦБ, включваща и РБИ.

   

   

   

  За допълнителна информация:

  Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) или

  Christof Danz (+43-1-71 707-1930, christof.danz@rbinternational.com)

  http://www.rbinternational.com, http://www.rzb.at

   

   
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки