53% от собствениците на малък бизнес са на мнение, че бизнесът им е обречен на фалит без тях

10 Ноември 2015 г.,zastrahovatel.com

Мнозинството от собствениците на малък бизнес в Америка (53%) вярват, че в дългосрочна перспектива нетрудоспособността им би се оказала основен фактор за вероятен фалит на техния бизнес. Анкета, проведена в над 100 от  малките бизнес предприятия, показва, че 19% от собствениците вярват, че в случай на трайна нетрудоспособност малкият бизнес ще влезе в банкрут.

Бил Унро, главен изпълнителен директор на InsureWell, който е водещ застъпник на потребителите и на националния онлайн застрахователен пазар за частни лица, малки предприятия и финансови посредници, казва, че тези открития подчертават, че по-голямата част от малките предприятия успяват или се провалят на базата на един-единствен фактор - собственикът. Твърде много собственици на малки предприятия се отказват от необходимата защита да застраховат бизнеса си срещу потенциални загуби, дължащи се именно на дългосрочна нетрудоспособност. Тези разходи по сключване на застраховка, която сама по себе си принадлежи към тази дефиниция, са абсолютна необходимост за защита на дългосрочна бизнес инвестиция.

19% от анкетираните собственици на предприятия определят банкрута като несъмнен, други 14% изразяват несигурност по темата, смятайки, че има вероятност от такъв, докато 20% са собствениците на малък бизнес, определящи несъстоятелността като възможна причина за бизнес потъване.


Голяма част от малките фирми и предприятия оперират със строго разчетени всекидневни средства, което предполага невъзможност за отделяне на странични средства за обезщетения при настъпване на нетрудоспособност. Затова от бранша съветват да има два вида покритие срещу нетрудоспособност: индивидуално покритие за защита на лични доходи и BOE (Business Overhead Expense) застраховка, която да поема плащане на част от заплатата в случай на настъпване на нетрудоспособност на собственика на застраховката. В този случай BOE застраховките се явяват добра инвестиция, тъй като застрахователните премии се приспадат от данъците.


Като се има предвид, че много от собствениците на малък бизнес жертват заплатите си, за да изградят капитал в рамките на фирмата, закриването й по несъстоятелност може да бъде опустошително за дългосрочната финансова сигурност на семейния бизнес на собственика поради загуба на собствения капитал, когато бизнесът се закрива. Расте и броят на собствениците на малки предприятия, които продължават да работят над 60-70-годишна възраст, когато вероятността от увреждане е значително по-висока.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки