Нов животозастрахователен продукт стимулира пушачите да се откажат от порока

02 Ноември 2015 г.,zastrahovatel.com

 

Sentry Life Insurance Company* и Националната асоциация на застрахователите и  маркетолозите (NAIM)** обявиха преди дни споразумение за съвместно пускане на пазара на нов животозастрахователен продукт, предназначен за пушачите, които искат да се откажат от вредния навик.

 

Стив Кнез, старши директор  към Sentry Insurance обясни, че стимулът се състои в това премиите по застрахователните полици за бъдещите непушачи да бъдат по-ниски от тези за никотиново зависимите потребители. Това е само част от елементите, които правят новия застрахователен продукт различен, обясни той.

 

Почти двоен е броят на държателите на полици, които са пушачи, спрямо тези, които не пушат. „Commit To Quit” премиите („Поемане на ангажимент за отказване”) имат за цел да привлекат бъдещи непушачи с около 20%  по-ниски премии. Това е възможно, тъй като застрахователят намалява обезщетението за риск от смърт, в случай че застрахованият продължава да пуши.

„Само по себе си това може да се окаже немалък стимул за голяма част от пушачите за справяне с навика”, добавя Кнез.

 

Споразумението между Sentry и асоциацията поставя „Commit To Quit в светлината на прожекторите. „Смятаме този продукт за различен. Продукт, върху който си заслужава да се концентрираме”, казва Кнез.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------- -------------*Sentry Life Insurance Company е част от Sentry Insurance Mutual Company. Sentry Insurance е една от най-големите и силни застрахователни компании в Съединените американски щати, която притежава A + (най-висок) рейтинг от AM. Компанията и нейните дъщерни дружества продават имоти и застрахователни продукти от портфейла на общо застраховане, животозастраховане, ренти и програми за пенсиониране на бизнеса и физическите лица в цялата страна. Базирана в Stevens Point, Уисконсин, в Sentry работят повече от 4000 сътрудници в 41 държави.

 

**Националната асоциация на застрахователите и маркетолозите е национална мрежа от опитни независими застрахователни агенти. НАИМ е сформирана през 1990 г.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки