Финансовата сигурност на американците все по-обвързана с доходите на работещите

26 Октомври 2015 г.,zastrahovatel.com


The Guardian Life Insurance Company of America (Guardian), един от най-големите животозастрахователи на американската нация и водещ доставчик на доходи на наети лица, обяви резултатите от третия годишен Guardian Workplace Benefits StudySM.


Проучването, което измерва как американците възприемат и оценяват своите доходи като наети лица, разкрива значително разминаване между мненията на работодателите и служителите, когато става въпрос за обезщетения от страна на работодателите. Двама от трима работници са твърдо убедени, че работодателите имат задължението да предлагат застрахователни и пенсионни доходи. В рязък контраст само 16% от работодателите силно вярват, че те са отговорни за предоставянето на обезщетения. И все пак работодателите признават,че този вид ползи, предлагани от тях, играят роля в подпомагане на служителите и техните семейства за постигане на финансова сигурност.


Guardian’s Benefits Value Index (BVI), който измерва стойността на доходите на служителите и допълнителните обезщетения, които получават от работното място, остава висок, със средна оценка от 7.1 (въз основа на скала от 1 до 10). Данните показват, че един от трима служители е изключително доволен от този вид ползи.


42% от анкетираните служители получават повечето от застрахователните продукти чрез работното място, а 68% разчитат на обезщетения в продължение на най-малко половината от времето, в което са финансово устойчиви. Дори когато работодателите предлагат тези обезщетения, голяма част от служителите им отказват, като доводът е несигурност във вземането на решения вследствие лошото представяне на продуктите, тяхната роля и значение. Сред причините, които могат да бъдат отбелязани още, са лошата комуникация между служители и работодатели, както и ниската степен на образованост у някои от наетите лица.


„Нашето скорошно проучване разкрива как допълнителните ползи предоставят стабилна финансова основа за много американци, но много от тях не се възползват пълноценно от това, което им се предлага от работодателите”, казва Рей Мара, старши вицепрезидент в Guardian. „Важно е не само да бъдат осигурени ползи, но и да бъде помагано на служителите да бъдат информирани, за да вземат решения въз основа на компетентност, отговаряща на техните специфични нужди. Осигуряване на по-персонализирани, лесни за достъп професионални решения ще помогнат на служителите да постигнат финансова сигурност. "


Нека отбележим, че работници, които получават общ официален отчет за компенсиране от работодателя, си поставят по-голяма стойностна оценка на предимствата и ползите, докато 87% (тези, които не разчитат на рекомпенсиране от работодателя си) са се чувствали по-уверени в собствените си решения за обезщетения. Почти ¾ от служителите, които получават общ официален отчет за компенсиране от работодателя си, са на мнение, че виждайки информация за паричната стойност на ползите, които са получили, ги кара да поставят по-голяма стойност за тях. За съжаление само една трета от работодателите информират служителите си с подобен отчет.


Още повече че в сравнение с предишни години работодателите демонстрират подновен акцент върху подобряване на удовлетвореността на служителите, подпомагайки ги да направят правилния избор за ползи за техните финансови потребности, тъй като много служители остават незастраховани и неподготвени за пенсиониране.


 
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки