Дженерали Груп в ЦИЕ: Силен ръст на премийния приход

02 Октомври 2015 г.,zastrahovatel.com

Операциите на Дженерали Груп в десетте страни от региона на Централна и Източна Европа продължават да се развиват изключително успешно през първата половина на 2015, въпреки извънредно предизвикателната пазарна среда. В ЦИЕ Групата приключи първите шест месеца с отличен резултат от дейността възлизащ на € 253 млн. (+1,7%), както и силен ръст на премийния приход.

Брутните записани премии са се увеличили с 5,7% до € 1,828 млн., показвайки възходяща тенденция и в двата сегмента - животозастраховане и общо застраховане.

В сегмента животозастраховане премийният приход бележи значителен ръст с 9.6% достигайки € 813 млн., със значително развитие в повечето от основните пазари, благодарение на отличното представяне на рисковите застраховки (+14,5%) и продуктите, свързани с инвестиционни фондове (+26.1%). В допълнение, значителен ръст се отчита при продуктите с еднократни премии (+73,3%), по-специално в Чехия, Полша, Унгария, Сърбия, Словения и Хърватия.

За пореден път компаниите на Групата в ЦИЕ бележат подобрение на резултатите си също така във всички бизнес линии по общо застраховане (P&C). Брутните записани премии са се увеличили с 2,8% до € 1,015 млн., благодарение както на автомобилните линии бизнес (+4,9%) - най-вече по застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите с ръст от 7,5%, така и на неавтомобилните линии (+0,9%). Освен това значителен ръст бележат и бизнес линиите Злополука и Здравна застраховка (+11,5%).

Регионалният мениджър на Дженерали ЦИЕ, Лучиано Чирина, заяви: "Ние сме много удовлетворени от резултатите на Групата в ЦИЕ за първото полугодие на 2015. В Чехия и Унгария ние сме лидери, а в Сърбия и Словакия сме на второ и на трето място. Ние продължаваме да укрепваме нашите позиции в Хърватия, Словения, Румъния и България. Независимо от неблагоприятните пазарни условия в Полша, дейността ни там също бележи ръст. Ние се ангажираме да постигнем печеливш растеж чрез прилагане стратегията на Дженерали Груп, насочена към лидерството на пазара в продажбите на индивидуални масови застраховки, чрез предоставяне изключително обслужване на клиента и технологично съвършенство. Съгласно тази рамка, ние ще променим нашето стойностно предложение към клиентите, ще насърчаваме развитието на нашите технически възможности и ще разширим нашата дистрибуция."

Близо 90% от бизнеса на Групата в Централна и Източна Европа се осъществява от петте основни пазара - Чехия, Полша, Унгария, Словакия и Сърбия / Черна гора – докато операциите в Румъния, Словения, България и Хърватия формират около 10% от общия размер на брутните записани премии.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки