MetLife и фондация MetLife обявиха партньорството си с „Kiva“

31 Август 2015 г.,zastrahovatel.com

 

MetLife и Фондация MetLife обявиха партньорството си с Kiva, международна неправителствена организация, която подкрепя предприемачески бизнес начинания в цял свят, чрез своята онлайн платформа за набиране на средства.

5 200 служители на MetLife от Европа, Близкия Изток и Африка бяха насърчени да насочат заем от 25 долара, който да подпомогне започването и развитието на предприемачески бизнес проект. Инициативата е подкрепена от благотворителната организация на MetLife, Фондация MetLife, ангажирана с каузата за разпространение и изграждане на финансови познания в глобален мащаб. В изпълнение на този ангажимент Фондацията е инвестирала 200 милиона долара през последните 5 години, и така е въздействала положително върху живота на два милиона души.

Мишел Калаф, Президент на MetLife EMEA и член на борда на директорите на Фондация MetLife, казва: “Това вълнуващо ново партньорство е просто и ефективно средство да направим нещо значимо за хиляди предприемачи и техните семейства по света. Също така предоставя уникална, иновативна и вдъхновяваща възможност за служителите на MetLife да се включат и подпомогнат, развитието на финансовата грамотност в страни, в които често няма достъп до финансови услуги от какъвто и да е вид.

От 2005 г., в рамките на глобалното онлайн общество, Kiva е насочила повече от 715 милиона микро кредита, чрез свързването на 1.3 милиона кредитори с 1.6 милиона предприемачи по цял свят. Когато получилите помощ чрез платформата на Kiva върнат заемите си, тези пари могат да бъдат отново дадени като заем на други предприемачи, за да се подпомогне финансово и техния проект.

“MetLife е изградена върху простото, но много силно досещане, че всеки се нуждае от достъп до правилните финансови инструменти, за да получи повече от живота.” казва Премал Шах, президент и съосновател на Kiva. “Ние сме горди, че имаме възможността да обединим усилията си с MetLife за постигането на тази цел. Чрез това партньорство те подкрепят мечтите на хиляди предприемачи от целия свят като разширяват и улесняват достъпа им до финансови ресурси, и дават възможност на своите служители да вземат пряко участие в тази мисия.”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки