Група Дженерали с отлични резултати

03 Август 2015 г.,zastrahovatel.com

 Група Дженерали продължи да изпълнява своята стратегия за повишаване рентабилността и печалбата и през първото полугодие на 2015 г., като се възползва от положителните ефекти от завършването на тригодишния план за обрат, една година по-рано от планираното

Групата приключи първото полугодие с отлични резултати от дейността и нетната печалба, както и с висок премиен приход. Въпреки предизвикателният макроикономически сценарий, рекордно ниските лихви и влиянието на гръцката криза, оперативният резултат възлезе на € 2.779 милиона (+ 11,3%; спрямо € 2,498 млн. 1П2014) и Групата постигна най-доброто си представяне за последните осем години.

Нетната печалба е нараснала с повече от 21% до € 1307 млн. (спрямо € 1,075 млн. за 1П2014), благодарение на положителния оперативен и не-оперативен резултат, брутните записани премии са се увеличили с 7,3% до € 38.2 милиарда (спрямо € 35.3 млрд за 1П2014), което показва възходяща тенденция и в двата сегмента.

 

Главният изпълнителен директор на Дженерали Груп, Марио Греко, заяви:

" Само за три години ние изпълнихме една от най-сложните програми за обрат, която някога е била реализирана в застрахователната индустрия. Отличните резултати за полугодието показват как Дженерали се преобрази - въпреки безпрецедентно предизвикателната пазарна среда - в глобална Група, която е много печеливша и стабилна от гледна точка на капиталови позиции, с предлагането на обновени и иновативни продукти, което ни позволява да поддържаме достъпни цени с растеж на приходите в повечето пазари, в които оперираме. Тези резултати представляват най-добрата отправна точка за изпълнението на новия Стратегически план 2015-2018, който ние представихме през май, базиран на 50% ръст на средната годишна печалба, разпределяне на повече от € 5.0 милиарда дивиденти в следващите четири години и по-нататъшно намаляване на разходите с € 500 милиона за 2016-2018, чрез поддържане на оперативна възвръщаемост на собствения капитал над 13%. Ние очакваме нетният резултат в края на годината да се подобри значително, в сравнение с този от 2014 г., запазвайки ръста на висока доходност, постигнат през първата половина на тази година".Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,