Allianz Suisse се стреми към върха с ново приложение

26 Юни 2015 г.,zastrahovatel.com

 

Групата Allianz Suisse според собствени данни, дори и в белязания от волатилност пазар, бележи растеж и разписа и в края на 2014 г. стабилен финансов  резултат, съобщи застрахователят.

Брутният доход от премии на швейцарското дъщерно дружество на концерна „Алианц” нарасна с 0,8 процента (до 3,8 милиарда франка), докато оперативният резултат се изкачи с 1,6 процента (до 340 милиона). Резултатът под чертата е покачване с 4,9 процента до 275 милиона увеличена годишна печалба.

В допълнение на това Alliance Suisse съобщи за иновация: „Съвсем скоро ще лансираме приложението Allianz Portal App, с което ще дадем възможност на нашите клиенти бързо и лесно чрез смартфон да осъществяват контакт с консултант,  да съобщават за щета или да управляват собствените си застрахователни полици“.

Швейцарското дъщерно дружество на немския финансов концерн „Алианц“ определи това решение като „проект“, който ще превърне Allianz Suisse във водещия в тази област играч на швейцарския застрахователен пазар.

Въпреки това застрахователят очаква в следващите месеци и големи предизвикателства за бранша. Проблеми създава преди всичко продължаващото намаляване на кривата на процентите. „Това за нас като дългосрочно ориентиран инвеститор прави предизвикателството да постигнем подходяща възвръщаемост за капиталовложенията си още по-голямо“, споделя Allianz Suisse.

Затова в такава обстановка застрахователят разчита на различни сценарии и ориентира инвестиционните си стратегии в съответствие с принципите сигурност, устойчивост и диверсификация.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки