Munich Re очаква трудна година и спад на печалбите

14 Май 2015 г.,zastrahovatel.com

 

Немската Muenchener Rueckversicherungs-Gesellschaft AG (Munich Re), най-голямата презастрахователна компания в света по премиен приход, очаква спад на печалбите си през 2015 г. Гигантът очаква печалбите му през настоящата година да бъдат 2,5 - 3 милиарда евро в сравнение с 3,2 милиарда евро, отбелязани през 2014 г. Това са цифрите, посочени в доклад на компанията, огласен преди дни.

„Целевата ни консолидирана печалба е 2,5-3,5 милиарда евро за 2015 година, като сме фиксирали сравнително широк диапазон поради високите нива на политическа и икономическа несигурност“, заяви изпълнителният директор на Munich Re Николаус фон Бомхард.

Той отбеляза, че се наблюдават сигнали за влошаване на икономическия климат на важни за компанията пазари, което още повече влошава изгледите за благоприятно развитие на печалбите през 2015 година. 

Бомхард обаче не пропусна да отбележи, че съгласно стратегията на Munich Re рентабилността на операциите се постига главно чрез застрахователната дейност на компанията.

„Тази стратегия дава своите плодове и се отплаща в настоящата влошена ситуация на капиталовите пазари“, каза  Фон Бомхард. „Ние се опитваме и да разнообразим своите инвестиции, като инвестираме в алтернативни класове активи, включително в инфраструктура.“

Според ръководителя на Munich Re ситуацията на капиталовите пазари и в застраховането ще остане трудна през текущата година, като същевременно конкурентната среда ще бъде изключително ожесточена.

Междувременно Съветът на директорите одобри нова програма за обратно изкупуване на акции в размер на 1 милиард евро. Тя ще влезе в сила след изтичането на текущата програма, на 23 април 2015 г., и ще продължи до 27 април 2016 г.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки