Програмата за подпомагане на застрахователи в САЩ при тероризъм ще бъде удължена

02 Февруари 2015 г.,zastrahovatel.com

Програмата ще бъде удължена с още шест години, а сумата за подпомагане ще бъде увеличена на 200 млн. долара

Американският конгрес одобри удължение на програмата за застраховка от терористичен риск на страната. Програмата дава осигуровки  на застрахователите, понесли загуби, свързани с терористични атаки, пише WBP Online.

Законодателите във Вашингтон дадоха последното одобрение на Конгреса на закон, който ще възстанови подкрепата на застраховки срещу тероризъм до края на 2020 г. Така наречения Закон за подкрепа на застрахователите при терористичен акт (TRIA) е въведен като отговор на атаките от 11 септември 2011 г. Според него федералното правителство подпомага частните застрахователи, изплащайки до 90% от стойността на щетите вместо тях. Програмата беше ограничена във времето, но с решения на амриканския Конгрес на няколко пъти беше удължавана и все още действа.

В случай че загубите, понесени при такъв случай, надминат 100 млн. долара, правителството предостававя застрахователна подкрепа. Сега програмата ще бъде удължена с още шест години, а сумата ще бъде увеличена на 200 млн. долара.

Сенатът одобри проектозакона с 93 срещу 4 гласа. Ден преди това Камарата на представителите го одобри с мнозинство от 416 срещу 5. В момента се очаква само подписът на президента Барак Обама.

Конгресът и Сенатът действаха бързо по възобновяването на програмата, след като изтичането ѝ можеше да причини забавяние в одобренията за финансирания на големи строителни проекти и в крайна сметка да доведе до сериозни финансови загуби.

Антитерористичните мерки се подсилват по цял свят заради повишаващата се опасност от действията на бойци на "Ислямска държава". Последният случай вероятно е атаката в Париж срещу списанието „Шарли Ебдо“ и последвалите две заложнически кризи. Преди няколко седмици в Австралия също имаше заложническа криза, предизвикана от ислямски терористи.Програмата за подпомагане на застрахователи в САЩ при тероризъм ще бъде удължена

По статията работи: Георги Драганов

 

Източник: Investor.bg

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки