Generali финализира придобиването на пълна собственост върху Generali PPF.

19 Януари 2015 г.,zastrahovatel.com

Името на компанията се променя на Generali CEE Holding

Триест – Generali достигна 100% собственост в Generali PPF Holding BV (GPH) чрез придобиване на останалите 24% миноритарно участие, притежавани от PPF Group, в съответствие със споразуменията, подписани на 08 януари, 2013 г. С придобиването на пълната собственост върху GPH, холдинговото дружество опериращо в Централна и Източна Европа променя наименованието си на Generali CEE Holding BV.

Главният изпълнителен директор на Група Generali Марио Греко заяви: "Това е последната стъпка на една важна сделка за групата. Пълната собственост върху Generali CEE Holding BV – накрая ни дава възможност да се възползваме напълно от нашата инвестиция и да ускорим темпото за по-нататъшното развитие и подобряване на конкурентоспособността ни в региона. Централна и Източна Европа е един от нашите основни европейски пазари, с ясни перспективи за растеж и където Групата вече е безспорен лидер по отношение на рентабилността."

Съвместното дружество Generali PPF Holding бе създадено през 2008 г., комбинирайки бизнесите на двете групи в Централна и Източна Европа, създавайки един от водещите застрахователи в региона. След решението за прекратяване на партньорството, обявено през януари 2013 г., както и придобиването на първия транш от акции на GPH (25%) през март същата година, Generali вече притежаваше 76% от GPH и имаше пълен контрол върху управлението на дружеството. Днес, с обявеното изкупуване на миноритарното участие и последващо придобиване на пълната собственост на компанията, партньорството с PPF Group окончателно приключва.

Закупуването на останалия дял от GPH е извършен по условията обявени по-рано на пазара за крайната цена от € 1,245,5 млн.

Generali CEE Holding е един от най-големите застрахователи в пазара на ЦИЕ с отлични резултати на рентабилността и водещи позиции в повечето от 10-те страни, в които присъства (заема първо място в Чешката република и Унгария, на второ място в Сърбия, на трето място в Словакия и сред първите десет в другите държави). В допълнение, Групата превъзхожда своите регионални конкуренти по отношение на рентабилността в сегмента по общо застраховане с комбинирана квота от 87,3% към края на деветмесечието на 2014.

Пазарът на ЦИЕ е четвъртия по големина пазар на Дженерали с около €3,5 милиарда премии през 2013 г. и повече от 11 милиона клиенти (съответно €1 милиард от премиите и 4 милиона клиенти през 2007 г., когато бе подписано партньорството).

Група Generali

Група Generali е един от най-големите световни доставчици на застрахователни услуги с общ премиен приход от € 66 милиарда за 2013. С 77 000 служители по целия свят, обслужващи 65 милиона клиенти в над 60 държави, групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа и Азия.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки