Generali продаде швейцарската си банка BSI на бразилци

22 Октомври 2014 г.,zastrahovatel.com

 

 

Най-голямата италианска застрахователна компания Assicurazioni Generali SpA обяви продажбата на своята швейцарска банка BSI на бразилската Banco BTG Pactual SA за 1,5 милиарда швейцарски франка ($ 1,70 милиарда).

Според доклада на Generali застрахователят ще получи 1,2 милиарда франка в брой и 300 милиона франка в дялове на BTG, регистрирани в Сао Пауло.

Сделката ще бъде записана в балансните отчети на „Дженерали” като носеща загуба в размер на 100 млн. евро, но продажбата на BSI увеличава коефициента на капиталова адекватност според общоевропейските изисквания на „Платежоспособност 1“ с 9 процентни пункта.

Generali продава своята банкова дейност, за да се концентрира върху основните си дейности, да засили финансовото си представяне и да увеличи рентабилността си.

Това се посочва в изявление на нейния изпълнителен директор Марио Греко. Приходите от продажбата на BSI са 3,7 милиарда евро, което ще позволи на „Дженерали” по-бързо да се приближи до целевия показател, който изисква до края на 2015 година да бъдат отчуждени активи в размер на 4 млрд. евро.

Междувременно BTG Pactual, контролирана от милиардера Andre Esteves, придобива швейцарските активи в хода на международна диверсификация. Наскоро банката откри клонове в Мексико и Колумбия. През януари A.Esteves спомена за планове да създаде клонове в Женева, Хюстън и Сингапур като част от разширяването на операциите на банката в сектора.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки