Най-етичните застрахователи на 2014 г.

25 Август 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Институтът Ethisphere, независима организация, опитваща се да наложи най-добрите корпоративни практики, публикува годишната си класация на най-етичните глобални  корпорации.

В списъка влизат представители на разнообразни индустрии, но не липсват и застрахователи. От сферата на общото застраховане са отличени The Hartford и Sompo Japan, от презастраховането - Swiss Re, а от брокерите - Arthur J. Gallagher.

Компаниите са оценени в пет направления: етика (с тежест от 25% в общата оценка), репутация и иновации (с 20%), управление (10%), социална отговорност (25%), корпоративна култура (20%).

„Както нашият екип, така и клиентите, служителите, инвеститорите и регулаторите са убедени, че доверието е ключът към успеха, а етиката и доброто управление са пътят към неговото постигане” – категорични са от Ethisphere.

Кои са „ангелите” в сектора?

 

Застрахователни брокери: Arthur J. Gallagher & Co.

 

“Gallagher са отличени с тази награда за трета поредна година, което отразява фокуса ни върху етичните ценности и интегритета” – коментира президентът и главен изпълнителен директор на дружеството Патрик Галахър Джуниър.

 

Общо застраховане: The Hartford Financial Services Group

 

„Получаваме наградата за шеста поредна година, което свидетелства, че оставаме верни на целта си да третираме етично нашите служители, клиенти, бизнес партньори, съседи и инвеститори” – казва Алън Кречко, изпълнителен вицепрезидент на The Hartford.

 

Общо застраховане: Sompo Japan Insurance Inc.

 

Впечатлени сме от програмите за социална отговорност на Sompo Japan, както и от инициативите им за опазване на околната среда” – подчертава Майкъл Барн от Ethisphere.

 

Swiss Re: Презастраховане

 

“Swiss Re привлякоха вниманието ни поради акцента, който поставят над опазването на околната среда – споделя Барн. – Ранообразни са примерите, които демонстрират, че Swiss Re и служителите им полагат сериозни усилия в тази насока, включително програмите за залесяване.”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li