Опасността от смартфоните нараства

24 Юли 2014 г.,zastrahovatel.com

 

 

 

Трудно можем да си представим любимия си смартфон, с който не се разделяме, като убиец. Време е обаче да осъзнаем, че ако не се  научим да се отделяме от „най-добрия си приятел”, застрашаваме не само нашия живот, но и този на невинни жертви.

Изглежда обаче на хората им е все по-трудно да устоят на изкушението. Според изследване на Plymouth Rock Assurance близо две трети от водачите на моторни превозни средства си позволяват да се разсеят, докато са на пътя, и то на ежедневна база.

Според допитването, проведено сред 3300 потребители, изпращането на текстови съобщения зад волана е най-честата причина, поради която шофьорите се разсейват.

Близо половината от респондентите споделят, че са станали свидетели на подобно поведение, докато са пътували със свой познат, а почти 40% казват, че това се е случило, докато в колата е имало и дете.

Тревожен е фактът, че между 70% и 80% от анкетираните не са счели за нужно да направят забележка на водача.

„Като компания, която е загрижена за пътната безопасност, смятаме, че резултатите от изследването ни са достатъчно тревожни, за да ни попречат да спим спокойно – коментира Гери Уилсън, президент и главен изпълнителен директор на Plymouth Rock. – Съществува обаче лъч на надежда – двойно се увеличава броят на хората, които паркират безопасно автомобила си, преди да извадят мобилния си телефон.  Убедени сме, че става дума за културна трансформация, като приемането на задължението да се слага колан или да не се шофира след употреба на алкохол. Знаем, че промяната е възможна.”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки