Милиардер си купи най-скъпата застраховка „Живот”

02 Юли 2014 г.,zastrahovatel.com
Анонимният клиент влезе в рекордите на Гинес

 

На колко се оценява най-скъпата застраховка „Живот” в света? Отговорът вече е ясен – 201 млн. долара.

Според съобщение, публикувано на сайта на Книгата на Гинес, полица на тази стойност е закупена от останал анонимен американски милиардер, който живее в Силиконовата долина и развива дейност в сферата на технологиите.

Продавач по сделката е управляващият партньор на компанията от Санта Барбара SG LLC Дови Франсис. Според Франсис рекордната продажба е станала факт след дълги преговори и сложна система на договори.

Застрахователят SG LLC е основан през 2010 г. и е специализиран в предоставяне на услуги на свръхзаможни клиенти.

Предходният рекорд за най-скъпа застраховка, записан в Книгата на Гинес, бе за 100 млн. долара. Сделката е била сключена през 90-те години на миналия век от британския застрахователен агент Питър Розенард, а клиентът е бил американски богаташ от развлекателната индустрия.

В Русия максималното обезщетение, изплатено по застраховка „Живот”, е 105 млн. рубли. Толкова са получили от „СиВ Лайф” наследниците на клиент, загинал през 2012 г. „в резултат на незаконни действия на трети лица”.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки