Младите шведи са по-склонни да мамят застрахователите

23 Април 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Измамни са около един процент от всички претенции за застрахователни обезщетения в Швеция. Това се казва в специален доклад на застрахователните компании в Швеция, обединени в браншовия съюз Larmtjänst. В документа се посочва още, че през 2012 г. шведските застрахователни компании са отказали да платят обезщетения в размер на 397 млн. шведски крони, което е над 45 млн. евро, а през 2013 г. тази сума е била 463 млн. крони ( над 50 млн. евро).

В официално съобщение на шведската застрахователна асоциация Svensk försäkring също се твърди, че младите хора са по-рискова група по отношение на застрахователните измами. Цифрите сочат, че родените след 1980 година на миналия век са шест пъти по-вероятни извършители на измами, отколкото по-старото поколение, родено през 40-те години на миналия век.

Независимо от факта, че броят на случаите на предполагаеми застрахователни измами нараства, от 7000, заведени от застрахователните компании, дела само в 300 случая делата са стигнали до съд, а едва в 30% от тях се е стигнало до някакво съдебно решение.

Застрахователните измами зачестяват в Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо. Това съобщава Националното шведско радио, позовавайки се на Dagens Nyheter .Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки