Allianz подписа Принципите на ООН за устойчиво застраховане

25 Март 2014 г.,zastrahovatel.com

 

Един от най-големите застрахователи в света Allianz се присъедини към международната инициатива на ООН в областта на финансите (част от финансова инициатива на Програмата на ООН за околната среда). Компанията официално е подписала Принципите за устойчиво застраховане ( PSI). Това се казва в изявление на компанията.

Програмата е най-голямата съвместна инициатива на Организацията на обединените нации и застрахователния сектор. Инициативата е приета от 40 застрахователни компании и се подкрепя от 30 регулаторни институции на държавни застрахователни пазари. Начинанието е насочено към интегриране на принципите за екологична и социална отговорност в управлението на застрахователната индустрия.

Участниците в инициативата потвърждават своя ангажимент за интегриране на екологичните, социалните и управленските фактори (ESG) в своята работа при управлението на рисковете и разработването на решения. В основата на принципите е залегнала нуждата от съвместна работа с клиента и сътрудничество на представителите на бизнеса с потребителите, както и ангажимента за публикуване на доклади, съобразени с принципите на ESG .

„ESG-принципите на работа ще повлияят благотворно на най-уязвимите сфери на нашия бизнес във всички страни, където работим“, заявява в официалното съобщение генералният директор на Allianz SE Майкъл Дикман.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки