САЩ: Януарските студове ще струват 3,5 млрд. долара

12 Февруари 2014 г.,zastrahovatel.com

Януари 2014 се нарежда на първо място сред най-мразовитите месеци в САЩ от началото на миналия XX век до сега.

Студове в през януари може би ще струват на американската икономиката над 3,5 млрд. щатски долара. Това сочат прогнозите на анализаторите от Aon Plc и не са единствените експерти, които правят подобни смразяващи прогнози.
Икономическите загуби през втората седмица на миналия месец „са значителни и надхвърлият 1,4 милиарда долара“, сочат разчетите на Bloomberg.
Само през периода 5 - 8 януари от измръзване в САЩ са починали над 20 души. В района на Охайо е паднал над 50 см. сняг, а Средният Атлантик е бил изненадан от леден дъжд. Резултатът е нанесени значителни имуществени вреди и хиляди отложени полети.

„Преките физически щети, като и разходите, породени от принудителен престой общо генерират преки икономически загуби от няколко милиарда долара“, заявява Стив Боуен на Aon.
Американците, чиито домове са пострадали в следствие на студовете, вече започват да се обръщат към застрахователните компании за обезщетение.

Компанията, специализирана в имуществено застраховане на домове клас „лукс“ Chub обяви в края на миналия месец, че екстремните метеорологични условия в периода 3-8 януари, вероятно ще доведат до намаляване на печалбата на компанията преди облагане с данъци за  текущото тримесечие до 150-200 млн. долара. При това от компанията отбелязват, че тази цифра не отчита стойността на исковете, свързани с лошото време през останалата част от януари.

За сравнение, нетната печалба на Chubb през четвъртото тримесечие на годината е 569 милиона щатски долара, а оперативната печалба преди данъци е 719 милиона щатски долара.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки