AerCap плаща 5 млрд. долара на AIG

06 Февруари 2014 г.,zastrahovatel.com

 

American International Group ( AIG ) продава International Lease Finance Corp. (ILFC), занимаваща се с лизинг на въздухоплавателни средства, на холандската лизингова компания AerCap Holdings NV. Това се казва в изявление на AIG.
За да финансира покупката, AerCap ще предостави 3 милиарда долара в брой и ще добави 97,60 милиона свои акции. Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2014 година.
Нетната печалба на ILFC през 2012 г. възлиза на 410,3 милиона долара, но през последните три тримесечия от началото на 2013 г. са отчетени загуби, които възлизат на 599,2 млн. долара.
Застрахователят се опитва да продаде ILFC от 2008 година насам. Лизинговата компания притежава близо 1000 въздухоплавателни съда.

Припомняме, че през 2008 година AIG започна да търси начини да събере средства, за да покрие дълга си към правителството на САЩ, което кредитира компанията с 182,3 милиарда долара по време на кризата.

Към днешна дата корпорацията е продала активи за над 70 милиарда долара.
По данни на Bloomberg през 1990 година AIG е купила ILFC за 1,16 милиарда долара.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,