„Застраховка от Майдан“

05 Февруари 2014 г.,zastrahovatel.com

Застрахователните компании в Украйна вече предлагат полица за защита от безредиците на „Майдан”. По време на размириците в Киев до момента са ранени около 300 протестиращи.

Нестандартният вид услуга има неофициално название „Застраховка от Майдан“, въпреки че официално компаниите не разгласяват за наличието на полицата, пише вестник „Севодня“.

„Ако човек иска да се застрахова от всички тези събития, които се случват на „Майдан”, той просто трябва да вземе документите си и да дойде да се застрахова“, разказва сътрудник на една от най-големите застрахователни компании в Украйна. Източникът допълва, че „стойността на такава застраховка ще бъде завишена в сравнение със стандартната полица и зависи от професията на клиента. Изборът на съответния риск, от който клиентът иска да се защити,смърт, инвалидност, временна загуба на трудоспособност, време на действие на полицата също влияе върху премията. Стойността на полицата зависи и от това дали желаната защита касае само работното време, или е валидна 24 часа.“

От застрахователната компания заявяват, че в полицата няма да фигурира думата „Майдан“. Застрахователите ще запишат в документа или „военни действия“, или „масови безредици“.

„Със стандартен договор може да бъде застрахован гражданин, който се намира на „Майдан” в качеството си на служител, изпълняващ служебните си задължения, например журналист.

Преди всичко клиентите могат да застраховат отделни части от тялото си: ръце, крака, очи“ допълват застрахователите.

Стойността на застраховката по някои данни се колебае от 86 000 до 130 000 грн., но досега няма сключена подобна застраховка, съобщава изданието.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки