Застраховката земетресение става задължителна в Швейцария

14 Октомври 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Застраховката срещу земетресение може да стане задължителна в Швейцария, съобщават местните медии. Предложението за тази стъпка е на Федералния департамент по финанси, който публикува за обществен дебат доклад по темата. За дискусия се предлагат три варианта на застраховка. Първият предвижда по-ограничено покритие - само за сгради, вторият включва и разчистването на останките след земетресението, а третият включва и покритие на щети по лични вещи, мебели и друго имущество. От правителството се надяват да се приеме въвеждането на третия вариант.

Идеята на правителството е да осигури общо покритие от 20 млрд. швейцарски франка по риска „земетресение”. То ще се осигурява както от застрахователните компании, така и от публични средства. Проектът предвижда гражданите да могат да завеждат искове до 500 години след застрахователното събитие.

Задължителната застраховка ще увеличи разходите на швейцарците за застраховане със 70-100 франка на година, или около 70-80 евро.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006
orange_li