Lloyds' of London: Резкият приток на капитали е заплаха

08 Октомври 2013 г.,zastrahovatel.com

 Застраховането може да е опасен бизнес за тези, които не разбират от него, защото резкият приток на капитал в застраховането представлява заплаха за системата. Това заяви Джон Нелсън, председател на Съвета на директорите на най-големия и най-стар застраховател в света, Lloyd's of London. Нелсън предупреди за опасност от „системни проблеми“ в резултат от резкия приход на капитали в застрахователния отрасъл заради използването на нетрадиционни източници на финансиране.

„Всички ние ясно си спомнямe проблемите в системата, които възникнаха в банковия сектор, където капиталът бе отделен от прехвърлянето на риска . Застрахователният отрасъл трябва да се постарае да не влезе в този капан", отбеляза Нелсън.

Британската застрахователна индустрия е получила значителни капиталови постъпления от инвеститори, като пенсионни фондове, на фона на занижаването на доходоносността от традиционни активи. Анализаторите обаче се опасяват, че застрахователите не са съвсем точни по отношение на оценката на  рисковете от такива инвеститори. Именно тези рискове според експертите могат да доведат бранша до огромни загуби.

„Застраховането може да бъде опасен бизнес за тези, които не разбират от него“, отбеляза Дж. Нелсън.

Историята на Lloyd's of London се дипли назад през вековете до далечната 1689 година, когато в края на XVII век в кафенето на Едуард Лойд собственици на кораби , търговци и моряци, докато обменяли новини, стигнали до съгласие да сключват договори за транспорт и застраховка на кораби и товари . Като корпорация обединението действа от 1871 година, когато този й статут е утвърден от нарочен акт на британския парламент.

Корпоративната дейност се извършва от брокери и синдикати на застрахователи на Lloyd's, които, преди да станат членове на корпорацията, са длъжни да внесат в нея твърде значителна сума. Застрахователите са групирани в синдикати, всеки от които се управлява от ръководител на синдиката.

Отговорността на индивидуалните членове, така наречените „имена на Lloyd's“, е неограничена.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,
orange_li