Moody's предвижда пореден компромис на EIOPA

13 Август 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Според кредитната агенция Moody's Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване ще направи някои отстъпки пред животозастрахователната индустрия, що се отнася до капиталовите изисквания при дългосрочните продукти с гарантирана възвръщаемост.

Тези полици са изключително популярни в страни като Германия и Холандия, но според индустрията предлаганите от регулаторите нови правила имат нужда от сериозни корекции.

От EIOPA проучват колко средства трябва да заделят компаниите, за да успеят да посрещнат поетите ангажименти за години, понякога за десетилетия напред, особено в случай че лихвените равнища се задържат ниски за дълъг период от време.

Според Moody's очакваният през юни доклад в крайна сметка ще предложи някои отстъпки за сектора, най-вече защото политиците се надяват застрахователите да финансират възстановяването на икономиката.

Дебатът за капиталовите изисквания при този вид продукти бе една от основните пречки пред приемането на директивата „Платежоспособност II”.

По-малките независими животозастрахователи ще са най-силно засегнати от бъдещото решение на EIOPA, докато по-големите играчи като Aegon, Allianz, Axa , Generali, ING, Munich Re и Zurich могат да разчитат на диверсификацията на бизнеса си, коментират от Moody's.

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,