Торнадата в Оклахома удрят със сила 5 млрд. долара

08 Август 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Серията торнада, включително това, което изравни със земята град Мур в щата Оклахома, са нанесли щети на застраховано имущество на стойност между 2 и 5 млрд. долара, изчисляват от Eqecat.

По-голямата част от разрушенията са именно в град Мур, където бяха съборени приблизително 13 000 сгради и инфраструктурни съоръжения.

Най-големият застраховател в региона, State Farm, вече е получил 6700 иска, от които 4200 са по автомобилни полици, а 2500 по имуществени застраховки предимно от частни лица.

Вторият му по мащаб конкурент, Farmers Insurance Group, е завел 1900 иска към момента, от които 65% са за щети на имущество и 35% - на автомобили.

От State Farm допълват, че в бедствието са пострадали и двама от местните им агенти, като единият от тях е бил заклещен под руините на офиса си с четирима служители.

Общо 16 бяха торнадата, които удариха региона на 18 май, още 29 са регистрирани на на 19 май и 31 торнада на 20-ти май. През последните седмици торнада опустошаваха и Канзас, Небраска, Оклахома, Мисури, Айова, Илинойс, Тексас, Колорадо, Арканзас и Индиана.

Въпреки това от Eqecat изчисляват, че активността на торнадата за 2013 г. поне за момента е по-ниска от средностатистическите норми и на около една трета от рекордните нива, регистрирани през 2008 и 2011 г.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки