Standard & Poor’s оряза рейтинга на Berkshire Hathaway

25 Юли 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Кредитната агенция Standard & Poor’s оряза рейтинга на Berkshire Hathaway с една степен от АА+ до АА с негативна перспектива, като изтъкна, че приходите от дивиденти на хедж фонда зависят прекомерно от ключовите му застрахователни подразделения.

Анализаторите на S&P изразиха и опасенията си, че няма кой да наследи легендарния Уорън Бъфет и макар че 82-годишният милиардер вече е избрал кой ще поеме поста му, решението още не е публично оповестено. За да се запази корпоративната култура, синът на Бъфет ще бъде неизпълнителен председател на Борда на директорите.

Освен на застрахователните подразделения на Berkshire Hathaway съществен дял от приходите от дивиденти се пада единствено на железопътната компания Burlington Northern Santa Fe LLC.

Експертите на кредитната агенция обаче побързаха да уточнят, че оценяват с максималния рейтинг АА+ всички застрахователни подразделения на хедж фонда. Те напомнят, че като цяло компаниите майки на американските застрахователи имат рейтинг с около три нива под този на своите дъщерни дружества. Така че разликата от един пункт при Berkshire Hathaway единствено подчертава финансовата стабилност на компанията.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,