Печалбата на China Life скочи със 79%

11 Юли 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

China Life Insurance Co., най-голямата китайска застрахователна компания, увеличи нетната си печалба през първото тримесечие на 2013 г. със 79%. Успехът е отбелязан в резултат на по-високи доходи от инвестиции и намаляване на загубите, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба на застрахователя в периода януари - март е 10,1 млрд. юана, което е 1,60 милиарда щатски долара. За сравнение този показател е бил на ниво от 5,63 милиарда юана за същия период година по-рано.

Нетният доход от инвестиции, най-вече приходи от лихви и дивиденти, скочи с 37% - до 26,1 милиарда юана. Загубите на  China Life, свързани с намаляване на стойността на активите на компанията, са намалели с 89%.

Тези резултати се отбелязват на фона на факта, че застрахователят намали обема на нетните си събрани премии през последното тримесечие с 2.4%, до 110,1 милиарда юана.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li