Измамници пожертваха ръцете си за застраховка

09 Юли 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Икономически трудности довели жители на Испания, в буквалния смисъл на думата - "до крайност". Словосъчетанието „кърша ръце“ на Пиренеите вече има много по-кърваво и нелицеприятно значение. Причината е, че случаите на самонараняване с цел да се получи голяма застраховка нарастват.

Два скорошни случая шокираха обществеността в тази страстна страна. Двама испанци, чиито имена не бяха разкрити, независимо един от друг се застраховали за сума над два милиона евро. След това, за да получат застраховка ... си отрязали ръцете. И двамата са използвали електрически трион, но са измислили различни истории.

Единият от тях е заявил, че е загубил ръката си в автомобилна катастрофа. Вторият инцидент според пострадалия се е случил, докато е работел с резачка.

Злощастните измамници не са взели предвид, че застрахователните компании имат опитни детективи, които внимателно проучват всеки отделен случай на застрахователни претенции. В тези случаи детективите предупредили компаниите, за които работят, че ампутациите и на двете ръце са твърде чисти и не приличат на резултат от произшествия.

Медицинските експертизи са потвърдили подозренията на застрахователите.

Представител на компанията Investigation Co-operative of Insurance Companies (ICEA) заяви, че за последните пет години ръстът на застрахователните измами е 50%. В аферите със застрахователни измами енергично се присъединява и организираната престъпност. Бандитите все по-често организират фиктивни автомобилни катастрофи, а след това под фалшиви имена изискват застрахователни обезщетения.

 

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,