Всяка 20-а компания в Топ-2000 на Forbes е застрахователна

17 Юни 2013 г.,zastrahovatel.com

 

В класацията на Forbes почти всяка двадесета компания в списъка на най-големите в световен мащаб публично търгувани дружества Уhe Global 2000- „The World's Biggest Public Companies е застрахователна.  

От 2000 компании, попадащи в класацията, 106 са застрахователни дружества, а три от тях са застрахователни брокери.

Рейтингът на Forbes се базира на проучване на компаниите по четири показателя - продажби, печалба, активи и пазарна капитализация. След акумулирането на данните се въвежда осредняващ показател, по който се подреждат компаниите.

На първо място в класацията сред застрахователите е Allianz (25-о място в общата класация). Следват AXA Group и ING Group (съответно 39-и и 60-и на глобалната икономическа сцена). В първите сто сред най-големите компании в света влизат също и  AIG, Prudential, Zurich Insurance Group, Munich Re и Ping An Insurance Груп.
САЩ е абсолютният лидер в броя на представители в този списък. Застрахователните компании, които имат седалище в Съединените щати и са сред най-мощните играчи на икономическата сцена, днес са 31. Другите държави са доста по-скромно представени в класацията на Forbes: Великобритания - 8, Швейцария и Канада по 7, Китай, Южна Корея, Япония и Бермуда по 5, Германия, Италия и Франция по 4, Холандия и Австралия по 3, Хонг Конг, Южна Африка, Тайван, Австрия, Англонормандски острови и Норвегия - с две компании. Испания, Белгия, Финландия, Ирландия и Полша са представени с по един глобален играч.

 

Най-големите застрахователни брокери според Forbes

Aon     Великобритания      

Marsh & McLennan САЩ 

Willis Group Holding Великобритания   

 

Галина МариноваИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998