Lloyd's се прицелва в развиващи се икономики

30 Май 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Развиващите се пазари се разглеждат като основен фактор за поддържането на растежа в променящия се свят.

„Лойдс” търси в развиващите се икономики основа за разгръщане на дългосрочните си планове за растеж, заявява Люк Савидж, директор „Финансиране и операции“ в Lloyd's.

В свое изявление за британското издание „Insurance Times“  Савидж заяви, че Lloyd’s  ще търси възможности за извеждане на синдикатите в нововъзникващите пазари, но за постигането на тази цел Лойдс няма да занижава своите стандарти.

„Трябва да признаем, че в развитите пазари мениджмънтът разполага с много повече данни при структурирането на своята ценова политика, докато данните в развиващите се пазари са много по-малко. Ще трябва да приемем техническата база такава,  каквато е, и да приемем, че при ценообразуването в развиващите се пазари ще се опираме върху много по-малко количество данни“.

Предприемането на този ход от страна на „Лойдс” идва, след като главният изпълнителен директор Ричард Уорд заяви на пресконференция, че „Лойдс” трябва да погледне към развиващите се страни като на двигатели на растеж и потвърди интереса си към „други източници на капитали“.

Савидж обаче подчерта, че стандартите на „Лойдс” няма да бъдат занижавани, за да се направи по-лесен достъпът за развиващите се пазари. „Ние сме все така стабилни и отстояваме твърдите си позиции“, заяви директорът. В същото време Савидж признава и факта, че на тези пазари има по-голяма несигурност.

Повишената рентабилност няма да се отрази в повишаване на броя на новите играчи в синдиката.

„Лойдс обяви печалба преди облагане с данъци от £ 2.77 млрд. (при £ 516 млн. загуба за 2011 година).

„Ние нито повишаваме, нито снижаваме бариерата. Просто при мек пазар е по-трудно да се изчисли тя“, каза застрахователят. „Това означава, че ние продължаваме да проучваме потенциални нови участници, но за тях не е лесно да ни убедят, че имат обещаващ бизнес-портфейл.“

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003
orange_li