Република Румъния удостоява Гюнтер Гайер с важен почетен знак

21 Май 2013 г.,zastrahovatel.com

Гюнтер Гайер, председател на Управителния съвет на Винер Щетише Ферсихерунгсфереин, беше награден от румънския президент Траян Бъсеску с „Орден за заслуги в индустрията и търговията”/ категория „Висш офицер”. На церемония, състояла се на 14 май в посолството във Виена, нейно превъзходителство Силвия Давидоиу - посланикът на Румъния в Австрия, връчи ордена на г-н Гайер.

        В официалното си обръщение нейно превъзходителство Силвия Давидоиу похвали г-н Гайер за приноса му в застрахователния бизнес в Румъния и приятелските икономически отношения между Австрия и Румъния.

      Винер Щетише Ферсихерунгсфереин е главният акционер във Виена Иншурънс Груп, чийто генерален директор вече над 10 години е г-н Гюнтер Гайер. Като Председател на Управителния съвет на Винер Щетише Ферсихерунгсфереин, той отговаря за фундаменталните стратегии, а също и за социалните и културни дейности в Групата. Под негово ръководство Виена Иншурънс Груп се разраства не само в Австрия, но и в Централна и Източна Европа, като на редица пазари е най-успешният застраховател. Виена Иншурънс Груп оперира в Румъния от 2001 и счита тази страна за един от основните си пазари. Благодарение на компаниите от Групата Омниасег, Асиром и Би Си Ар Лайф, Виена Иншурънс Груп е пазарният лидер в Румъния.

      Забележителните постижения на г-н Гайер, както и неговата трансгранична отдаденост на икономиката и социалната сфера са получили широко признание.

      През 2007 в Словакия той получава „Награда на Кмета на Братислава”, а през 2012 - Почетен докторат от Икономическия университет в Братислава. Същата година Република Унгария връчва на г-н Гайер „Почетен офицерски кръст за заслуги” – едно от най-високите отличия на страната.

     Неговата изключителна социална отдаденост като директор на водеща австрийска компания му спечелва през 2011 година „Награда Карл Лайтъл за партньорство със света на бизнеса”. През 2013 той е удостоен с „Кръст на Рицар-командор на папския орден „Свети Григорий Велики” като признание за голямата социална активност на групата.

     В Австрия г-н Гюнтер Гайер е носител на „Голям златен почетен знак за заслуги към Република Австрия”, „Златен почетен знак на федерална провинция Горна Австрия”, „Орден Голям тиролски орел”, както и „Златен почетен знак за заслуги към гр. Виена”.

Винер Щетише Ферсихерунгсфереин е главният акционер във Виена Иншурънс Груп (ВИГ) и осигурява подкрепа на културната и социална дейност на Групата, фокусирайки се върху трансграничния междукултурен обмен и създаването на среда, в която различните култури да процъфтяват. Партньорствата и инициативите са насочени към подпомагане дейността на социални организации, особено в онези страни от Централна и Източна Европа, където Виена Иншурънс Груп има присъствие. Като главен акционер, Винер Щетише Ферсихерунгсфереин се грижи също за ключовите стратегически въпроси в Групата.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000