Китай: Щета за 5 милиона юана изплащат за корабокрушение

26 Април 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Базираната в Шанхай China Pacific Insurance (Group) Co. Ltd. заяви, че е подготвила 5 милиона юана, което е 796 815 долара, за обезщетение на застрахователен иск по произшествие, свързано със сблъсък на товарен кораб. Катастрофата е станала в края на февруари.

Hainan Jinhai Pulp & Paper Co., Ltd., която е застрахована от China Pacific Insurance наема товарен кораб за извършване на превоз от над 3000 тона целулоза. Застрахователят съобщава, че на 27 февруари, когато товарният кораб, плавал в близост до устието на река Яндзъ в Шанхай, се сблъсква с друг кораб и потъва. Цялата стока на борда е повредена.
Клонът на
China Pacific Property Insurance в Хайнан предприема разследване след инцидента и потвърждава необходимостта от изплащане на щетата на застрахованата компания - Hainan Jinhai Pulp & Paper.

Миналата година Ping An Insurance Group заяви, че урежда претенции по застраховка "Имущество" за друг китайски кораб, закотвен близо до Малайзия. Щетата бе на стойност 53,23 милиона юана. КорабътNew Dongguan 3“ бе собственост на корабната компания от град Донгуан в южната част на Китай, разположен в делтата на Перлена.

Към края на февруари общият кумулативен премиен приход на China Pacific Property Insurance е бил в размер на 13 милиарда юана, което отчита ръст от  53% в сравнение с  8,5 млрд. юана през януари тази година. Това се твърди в доклад на Китайската надзорна застрахователна комисия. Компанията има капитал от 75,7 млрд. юана през 2011 г. според BestLink, онлайн финансовата AM-Best система. През 2011 г. след облагане с данъци приходите на китайската компания са били 5,3 млрд. юана.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки