„Манюлайф“ спря експанзивна рекламна кампания

18 Април 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Ръководството на водещата канадска застрахователна компания „Манюлайф“, в опитите си да не влиза в конфликт с правителството, отмени свое решение за снижаване на процентните ставки по ипотечни кредити.

 

„След консултации с министерството на финансите ние прекратихме започната рекламна кампания за понижаване на цените на ипотечните кредити“, заяви Греъм Харис, представител на компанията.

В началото на март „Манюлайф“, разполагаща с активи в размер на 20 млрд. долара и предоставяща също така и банкови услуги, обяви, че намалява лихвите по петгодишните ипотечни кредити с 3,09 процента до 2,89 процента годишно.

Това е по-нисък процент от предлагания от първата петица на основните канадски банки. Но се намеси министърът на финансите Джим Флеърти, който изрази опасения, че такава крачка от страна на банката може да доведе до по-нататъшен ръст на и така достигналото  рекордно ниво задлъжняване на канадците с ипотечни кредити – в края на миналата година задлъжнялостта бе 1,1 трлн. долара. Увеличен е съвкупният дълг на жителите на страната по потребителски кредити - до 477 млрд. долара.

По думите на Флеърти той не иска да „рискува понижаването на лихвите по ипотечните кредити да доведе до криза, аналогична на тази, която се разрази в САЩ“ през 2008 година.

„Очаквам, че банките ще се придържат към завишените изисквания при отпускането на ипотечни кредити, а не да се впуснат в съревнование за понижаване на лихвите, което бе една от причините за кризата на ипотечната система в САЩ“, отбеляза министърът. „За това помолих своя заместник да се свърже с ръководството на „Манюлайф“ и да им даде да разберат ясно, че техните действия предизвикват недоволство.“

Сега средната цена на домовете в Канада е 368,9 хиляди долара.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки