Туркмения: Въвежда се задължително екологично застраховане

21 Март 2013 г.,zastrahovatel.com

 

Президентът на Туркмения Гурбангул Бердимухамедов подписа постановление, съгласно което от първи март 2013 година в страната се въвежда задължително екологично застраховане за предприятията, осъществяващи екологично опасни видове дейност.

Както се отбелязва в постановлението, публикувано във вестник „Туркмения”, екологичното застраховане ще стане задължително за всички организации, занимаващи се с такава дейност независимо от формата им на собственост, освен учреждения, които се финансират за сметка на средства от държавния бюджет на Туркмения. В списъка на тези организации влизат и чуждестранни юридически лица, техните филиали, представителства, а също и физически лица, занимаващи се с предприемаческа дейност – без да са конституирани като юридически лица.

Лицата, които се визират в този документ, ще трябва до 1 юни тази година да сключат застрахователен договор за задължителното екозастраховане за 2013 година. Контролът по сключването на тези застраховки е възложен на Министерството на опазването на околната среда на Туркмения. Застраховките ще бъдат сключвани от Държавната застрахователна компания на Туркмения.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,