Aegon ще си партнира с Banco Santander за продажби в Испания

23 Януари 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

Холандският застраховател Aegon NV ще създаде партньорски отношения с Banco Santander SA, което ще му позволи да разшири продажбата на своите продукти в Испания, съобщава MarketWatch.

Договорът между Aegon и Banco Santander се сключва за срок от 25 години. Това ще позволи на холандската компания да ползва редица банкови офиси за продажба на своите застрахователни продукти. В рамките на договора Aegon ще заплати 220 млн. евро за покупката на 51%-ови дялове в две застрахователни компании, които Santander ще създаде. Испанската банка ще основе компания, оперираща в сферата на застраховките „Живот”, а също и компания, която ще се занимава само с общо застраховане.

„Aegon е привлечен от бизнеса в Испания“, заявява главният изпълнителен директор на компанията Алекс Винандтс.“ Благодарение на партньорството със Santander ние разчитаме да получим достъп до по-голяма част клиенти с интерес към дългосрочна финансова стабилност в тези неспокойни времена.“

Към днешна дата Aegon работи в Испания в рамките на няколко съвместни предприятия с местни банки. През юни компанията заяви, че разглежда възможности за прекратяване на тези партньорства.

Banco Santander е най-голямата банка в Испания и има над 4,6 хиляди офиса на територията на страната.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки