СИБАНК и ДЗИ застават зад каузата "София – културна столица на Европа 2019"

20 Септември 2011 г.,zastrahovatel.com

На 8 септември 2011 г. от 11.00 часа столичният кмет Йорданка Фандъкова, главният изпълнителен директор на СИБАНК и кънтри мениджър на КВС Груп за България Петър Андронов и главният изпълнителен директор на ДЗИ Недялко Чандъров откриха официално реновираната градинка «Чайка» (в карето между улиците «Г.С. Раковски» и «Ген. Гурко»).

Официални гости на събитието бяха още Мария Бояджийска - заместник кмет на Столична община, Ралица Маджарова – директор на „Зелена система” и Калин Пешов – изпълнителен директор на „Главболгарстрой холдинг” АД.

Проектът, реализиран съвместно от СИБАНК, ДЗИ и Столична община и изпълнен от Главболгарстрой, обхваща цялостното подновяване на настилката, озеленяване и обновяване  на пейките и съществуващата инфраструктура.

«Градинката  „Чайка” стоеше някак изолирана от потока хора, макар и в сърцето на София. Днес столичани и гостите на града няма как да не я забележат, защото тя привлича погледа и заявява амбицията си да бъде не просто зелено място за отдих, но и сценично пространство за културни събития, срещи  и общуване. Бих казал, че оформихме един арт триъгълник между нея, „Кристал” и градината пред Народния театър, който чака нови амбициозни културни проекти”, заяви на откриването Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС за България и главен изпълнителен директор на СИБАНК.

По повод откриването на градинка „Чайка”, Недялко Чандъров, главен изпълнителен директор на ДЗИ, допълни: „Динамиката на днешната среда е такава, че от бизнеса се изисква да допринася и за социалното развитие и опазването на околната среда при извършване на дейността си – в противен случай престава да бъде конкурентен. Днес клиентите търсят продукти и услуги, предоставени от отговорни компании, с отношение към устойчивото развитие и към благоденствието на обществото.”

СИБАНК и ДЗИ през годините са подкрепяли различни проекти за облагородяване на градската среда и превръщането на столицата в уютно място за живеене. От тази година двете компании, като част от белгийската банково-застрахователна група КВС, обединиха усилията си и започнаха реализация на съвместни проекти за корпоративна социална отговорност. Една от темите, с които се ангажираха, е подкрепата на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година. Реновирането на градинката „Чайка” и оформянето й като арт пространство е част от тази идея. СИБАНК и ДЗИ подкрепиха през август и един от основните проекти в подкрепа на тази кандидатура – „София диша”.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки