ДЗИ отбеляза 65-ата годишнина от своето създаване

21 Юли 2011 г.,zastrahovatel.com

На 27 юни застрахователната компания с най-дълга история на българския пазар чества своя 65-и рожден ден.

Началото на ДЗИ е поставено на същата дата през 1946 г. с приемането на Закона за национализация на застрахователните дружества и за държавния монопол в застраховането. Съгласно този закон всички активи и пасиви на съществуващите акционерни и кооперативни застрахователни дружества, ведомствени каси, фондове, застрахователни отдели на банките и други, се поемат от Държавния застрахователен институт.

През 2002 година дружеството е приватизирано, а от 2007 г. марката, синоним на „Застраховане” на българския пазар, получава подкрепа и на международно ниво, след като става част от белгийската банково-застрахователна група КВС.

Днес застраховките на групата ДЗИ (общозастрахователно и жовотозастрахователно дружество  ) се предлагат на територията на цялата страна, чрез 24 главни агенции, 33 агенции и 73 офиса (директни продажби и агентски офиси). На територията на страната функционират 29 центъра за обработка на щети в автомобилно застраховане -два от които бяха открити през първото тримесечие на тази година в София.
Недялко  Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор : „Данните за териториалното ни покритие са показателни за нашия постоянен стремеж да бъдем близо да клиентите и до нашите партньори, а също така и до служителите. За нас ДЗИ винаги е било и ще бъде едно цяло, един екип,и обхваща цялата страна. 

През годините ДЗИ многократно печели признанието на своите партньори, клиенти и колеги. През месец май т.г. групата получи най-високия приз в бранша, а именно - „Застраховател на годината”. Отличието се връчва за постигнати резултати –

Н. Чандъров: Вече 65 години ДЗИ доказва своя опит и професионализъм на българския застрахователен пазар. Тази награда е признание, че нашата компания, която е натрупала солиден опит през годините, съумява да запази своя млад и иновативен облик, в съответствие с нуждите на пазара.

 

 Също така,  ДЗИ получи наградата „Коректен застраховател в Общото застраховане”, както и стана носител на приза SUPERBRAND в сектор „Застраховане”.

Н. Чандъров: „Приоритет за дружеството е утвърждаването на комфортна работна среда, насърчаване на инициативността и развитието на всеки един служител. За да сплотим екипа, организирахме и подкрепихме различни форми на вътрешно-фирмени инициативи. Убеден съм, че успехът на една компания идва на първо място отвътре – мотивираните служители са предпоставка за доволни клиенти и партньори.”       

 

Белгийската група KBC реагира бързо на приемането на България в Европейския съюз  на 1 януари 2007 г. и със закупуването на ДЗИ се превърна в първия белгийски инвеститор в българския финансов сектор.
KBC Group е една от най-големите белгийски компании и една от най-влиятелните финансови групи в цяла Европа, с над 50 000 служители и 12 милиона клиенти. Страните от Централна и Източна Европа са мащабен и перспективен пазар за KBC Group, чрез предлагането на широка гама от банкови и застрахователни услуги.
ДЗИ и СИБАНК са  компаниите, чрез които KBC Group е представена и оперира на българския финансов пазар в двата основни сегмента: банкови и застрахователни услуги.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000