Застраховател - шеф на баскета

14 Април 2011 г.,zastrahovatel.com
в-к "24 часа"

Шефът на “Еврохолд” Асен Христов е фаворит за президент на федерацията по баскетбол, съобщи отлично информиран със совалките в централата източник. От години той е шеф на варненския “Черно море”.

По ирония на съдбата Христов пое отбора от Михаил Михов, когато той стана президент на федерацията. Бизнесменът, който стана известен с прякора Мишо Бирата, получи масивен инфаркт в Правец и почина преди 10 дни. Михов се прочу покрай скандала с подслушаните разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. Тогава се появи и прозвището, което никога преди това не бе носил.

В момента освен президент на баскетболния “Черно море” Христов е и вицешеф на централата по лека атлетика. Той е бивш състезател по маратон и заради това влезе в управата.

На последното заседание на управата в баскетбола бе решено да се търси човек с пари и собствен бизнес. Заради това повечето клубове са се ориентирали към Асен Христов. Така ще се избегне постоянното напрежение по оста “Лукойл Академик” - София. Варненецът е идеалната компромисна фигура.

Общо събрание ще има най-вероятно през лятото, за да се попълни постът на покойния Михов.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки