"Евро инс" увеличава капитала си с нови 8 815 167 акции

10 Февруари 2011 г.,zastrahovatel.com

 

На проведено заседание на Управителния съвет на ЗД "Евро инс" АД - София (5IC) от 1 февруари 2011 г. е взето решение за увеличаване на капитала на дружеството от 11 753 556 на 20 568 723 лева чрез публично предлагане на 8 815 167 броя нови, безналични, поименни, непривилегировани, с право на 1 глас в общото събрание на акционерите на дружеството, право на дивидент и право на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията, информираха от дружеството.

Номиналната стойност на една акция е 1 лв., а емисионната - 1.40 лева.

Съотношението между броя на издадените права и нови акции е в съотношение 4 към 3, а капиталът на ЗД "Евро Инс" АД ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 50% от предложените акции, а именно 4 407 584 броя акции.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е "Евро-Финанс" АД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно седем дни след датата на обнародване на съобщението по чл. 92а, ал. 1 от ЗППЦК за публичното предлагане в "Държавен вестник".

Конкретните дати за търговия на правата, записване на акции и на аукциона по чл. 126б, ал. 7 от ЗППЦК ще бъдат посочени допълнително.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Икономика на застраховането"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,