ЗАД Армеец затвърди третата позиция към деветмесечието на годината

07 Декември 2010 г.,zastrahovatel.com

За деветте месеца на годината ЗАД Армеец реализира премиен приход от 103,3 млн. лв. и затвърждава третата си позиция на общозастрахователния пазар, сочат официалните данни на Комисията за финансов надзор.

Най-голям принос в портфейла на компанията за този период имат автомобилните застраховки – с премиен приход от почти 60 млн. лв. «Каско на МПС» заема 58% от портфейла, а записаните премии по застраховка «Гражданска отговорност на автомобилистите» са в размер на близо 20 млн. лв. и съставляват 19%-ен дял от портфейла на дружеството.

Стабилните позиции на „Армеец” на застрахователния пазар се гарантират от устойчивото нарастване на премийния приход по основните бизнес направления: ръстът при имуществените застраховки е 14,23%, при Гражданска отговорност на автомобилистите – 12,18% а при застраховането на финансови рискове и злополуки е съответно 12,30% и 7,50%.

С пазарен дял от близо 46% и премиен приход от 6,7 млн. лв. за деветмесечието «Армеец» отново е лидер в авиационното застраховане. Ръстът на компанията по този вид бизнес възлиза на 6,83%. Впечатляващи са резултатите при застраховането на Отговорности, където компанията постига ръст от цели 51,45% спрямо същия период на 2009г.

Като цяло, компанията запазва силните си позиции на пазара по основните видове бизнес като постига резултати, които изпреварват пазарните.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,